- This event has passed.
Între sănătate și patologie: diagnosticul și planul de tratament
Event Navigation
DATA: 8-9 mai 2021, 9:30 – 13:30
PREȚUL: 290 lei, până la 23 aprilie (inclusiv) apoi 350 lei
LOC DE DESFĂȘURARE: online, pe platforma ZOOM
CUI SE ADRESEAZĂ: psihoterapeuți, psihologi clinicieni, consilieri educatori, traineri, celor care lucrează în profesii de ajutor sau se pregătesc să lucreze în astfel de profesii, precum și celor interesați de propria dezvoltare și vindecare emoțională.
Curs de specialitate în regim de formare continuă – în curs de acreditare CPR (8 credite CPR)
În practica terapeutică întâlnim clienți cu diverse problematici și structuri de personalitate.
Acest workshop își propune să abordeze modul în care evaluăm clientul pornind de la conceptele AT, cum conceptualizăm problema și cum alcătuim un plan de tratament.
Vom explora împreună cu Maria Bran modul în care definim în termeni de AT problema clientului, ce este necesar ca acesta să schimbe, cum verificăm și contractăm schimbarea terapeutică și cum ierarhizăm temele de lucru terapeutic.
Vom vorbi despre diferitele modele de tratament disponibile în AT.
De asemenea, vom face conexiuni între diagnosticul AT și DSM V, pornind de la teoria lui Berne și despre continuumul adaptare de personalitate, structură de personalitate și tulburare de personalitate.
Worshopul va fi unul interactiv, va cuprinde sesiune de exerciții practice și sesiuni de întrebări și răspunsuri, precum și tehnici, modalități și materiale de lucru. Constituie un excelent mod de învățare și pregătire pentru examenul de certificare CTA. De asemenea, oferă claritate, structură și instrumentele necesare în lucrul terapeutic cu clienții.
Bibliografia cuprinde articole și cărți consacrate în domeniu, din mai multe abordări terapeutice, precum și articole nou publicate în 2021.
Maria Bran (PTSTA-P) este psihoterapeut certificat în AT. Are o experiență de 18 ani în Analiza Tranzacțională și lucrează în practică privată cu clienți de 13 ani. Este interesată de impactul descoperirilor din neuroștiințe asupra scenariului de viață și are în vedere abordarea relațională în munca ei de psihoterapeut. A absolvit Facultatea de Pediatrie în 1987 și a lucrat ca medic pediatru până în 1999, apoi ca medic de familie. Practica sa privată în calitate de medic a putut identifica conexiuni intre sistemul de credințe al familiei și efectele asupra copiilor, de multe ori exprimate prin boli somatice și /sau tulburări neuropsihice. Pasul înainte a fost să înțeleagă că adeseori copiii reacționează normal la o situație anormală. În prezent lucrează în practică privată ca psihoterapeut, supervizor, trainer și medic de familie.
Mă înscriu!