Loading Events
  • This event has passed.

All Events

Dissociation: reaching into the fog cu Janine Piccirella PTSTA-P

Jun 25, 2021 @ 11:30 am - 6:30 pm | 380RON

FOR ENGLISH SCROLL DOWN

DATA: 25 iunie, 2021, între 11:30 și 18:30, cu o oră pauză de prânz.

LOCAȚIA: online (Zoom)

PREȚ: 380 RON inainte de 1 iunie 2021, apoi 450 RON

LOCURI: maximum 18 pentru a menține o atmosferă coezivă de grup

CUI SE ADRESEAZĂ: psihoterapeuți, psihologi clinicieni, consilieri educatori, traineri, celor care lucrează în profesii de ajutor sau se pregătesc să lucreze în astfel de profesii

❗️ACEST WORKSHOP ESTE ÎN LIMBA ENGLEZĂ ȘI NU BENEFICIAZĂ DE TRADUCERE❗️

În situații de stres traumatic, fie că vorbim despre evenimente adverse sau perioade prelungite de agresiune, neglijare, intruziune care acționează împotriva capacităților unui individ, sistemul psihic folosește mecanismul disocierii pentru a supraviețui. Deoarece tensiune este una extremă, corpul apelează la acest mecanism de urgență care produce splitarea psihicului în două – o parte rămâne în starea de stres, cealaltă se desprinde și nu mai simte și percepe pericolul. Pe cât de necesară este disocierea în astfel de situații, pe atât de dificilă este procesarea experienței în care te confrunți cu frica de moartea și neputința de a-ți proteja viața. Prin acest eveniment ne propunem să venim în sprijinul psihoterapeuților și consilierilor care doresc să aibă mai multă claritatea în recunoașterea și înțelegerea mecanismului de disociere.

La acest workshop ne propunem ca, alături de invitata noastră Janine Piccirella, să:

  • explorăm cum putem identifica disocierea „personalizată” a clienților noștri făcând referințe și legături cu conceptele din Analiză Tranzacțională, neuroștiințe și teoria nevoilor relaționale,
  • analizăm evaluarea riscurilor și nevoia de supervizare pentru terapeut,
  • înțelegem prin învățarea experiențială mecanismul disocierii și manifestarea acestuia în relații,
  • vedem cum această strategie de apărare a susținut supraviețuirea și că uneori apără și vindecarea,
  • dezvoltăm o atenție “atentă”, neînfricată, la ceea ce este necesar pentru a permite reglarea mecanismului de asociere atât pentru client, cât și pentru terapeut.

Janine Piccirella. PTSTA MSc. psihoterapeut, trainer și supervizor în Nottingham, Marea Britanie. Lucrează clinic cu traume complexe atât în sedințele individuale, cât și în cele de grup. De asemenea, specializată în lucrul cu tulburările de alimentație și supraviețuitorii tentativelor de suicid asociate stresului posttraumatic complex (C-PTSD).

Mă înscriu!

===========================================================================

DATE AND TIME: 25th of June, 11.30-18.30 GMT+2 (Bucharest time)

PLACE: online (Zoom)

PRICE: 380 RON early bird price until the 1st of June, after 450 RON

PLACES: Maximum of 21 participants, so as to insure an experiential group learning setting

WHO IS THIS EVENT FOR: psychologists, psychotherapists, clinicians, people that work in the helping professions

In this training day we will explore how to identify ‘personalised’ dissociation in our clients. We will relate this to TA concepts, neuroscience and relational needs. In this exploration we will also look at risk assessing and supervisory needs for the therapist.

Through experiential learning we will understand the embodied, sometimes enmeshed, experience of relational dissociation. How this protective defence has supported survival and sometimes defends healing. Giving careful, fearless attention to what is needed to enable association for both the client and therapist.

Janine Piccirella. PTSTA MSc. in Psychotherapy, teaching & supervising online and in Nottingham the UK. Working clinically with complex trauma both individually and in groups. I also have a specialism in working with eating disorders and survivors of suicide connected with CPTSD.

I want to sign up!

Details

Date:
Jun 25, 2021
Time:
11:30 am - 6:30 pm
Cost:
380RON
Event Category:

Venue

Online (Zoom)