Astăzi vom vorbi despre tine, despre mine, despre fiecare dintre noi. Vă propun să ne dăm măștile jos în condiții de siguranță, și la propriu și la figurat, să respirăm adânc și să ne adresăm poate una dintre cele mai intime și valoroase întrebări: 

Cine sunt eu pentru mine în viața mea?  

Vă invit să ne oferim un răgaz de timp, fără grabă, cu blândețe și sinceritate, și să cautăm în interior cât mai multe răspunsuri. Să începem prin a observa propriile reacții la această întrebare, dacă ne vine să o luăm în serios sau ni se pare absurdă: “Cum adică cine sunt eu pentru mine? Eu sunt eu.”, sau simțim rușine și vinovăție deoarece gânditul la propria persoană însemnă să fii egoist și nu e voie să o faci prea mult.  Respirăm, observăm toate reacțiile care apar și ne permitem să aflăm despre propria persoană în continuare: Cine sunt eu pentru mine în viața mea?

 Ne dăm noi nouă voie și așa apar primele răspunsuri și idei: sunt femeie sau sunt bărbat, am atația ani, sunt căsătorit sau necăsătorit, sunt mamă/tată sau nu am copii, sunt fiică/fiu, soră/frate, prieten/prientenă, am o meserie și/sau câteva hobbyuri. Și lista poate continua cu toate rolurile familiale, profesionale, sociale pe care le avem. Da, sunt toate despre noi, dar mai ales despre cine suntem noi pentru ceilalți și societatea din care facem parte. E felul în care ne definim în raport cu alte persoane, activități și obiecte semnificative pentru noi. Și totuși cine sunt eu pentru mine în viața mea? 

Respirăm și mai stăm în interior. 

Permite-ți să te simți, să auzi ce se întâmplă în interior, să te vezi tu pe tine. Cum îți este să stai în acest loc? Întâlnirea vine cu liniște și asezare, te simți confortabil și împăcat? Sau mai degrabă inconfortabil, cu agitație, frică, frustrare, durere? Ești curios și deschis sau îți vine să fugi? Ce ai avea nevoie tu de la tine? Poate mai multă răbdare, compasiune, încredere în părțile tale sănătoase, poate de mai mult timp tu cu tine. Dacă îți este greu să stai aici, oferă-ți o îmbrățișare și recunoaște-ți dificultatea. Faci cât poți de bine și este suficient. Începe de aici restaurarea contactului cu propriile trări și informații. Relația ta cu tine spune povestea ta de viață din momentul concepției și până în prezent, respirație cu respirație.

Întorcându-ne de unde am pornit: ești tu cea mai importantă persoană din viața ta? Ești pe primul loc sau ești pe al doilea loc, al treilea, al zecilea? Cine decide acest lucru și ce se întâmplă cu TINE când te amâni?

Spune-ți DA ție și alege-te pe tine mai întâi de toate, în fiecare moment din viața ta!

Leave a comment