Loading Events
  • This event has passed.

All Events

Grup de psihoterapie – Echilibrul Emoțional Ante și Post-Partum – cu Corina Ștefan

Mar 2, 2021 @ 5:00 pm - 7:00 pm | 80RON

Data și ora: în fiecare marți de la 17:00 la 19:00
Prețul: 80 RON/ședință
Locuri: maximum 10 locuri

Locația: Online, cu intenția de a ne întâlni fizic în momentul în care se poate

Grup de psihoterapie pentru persoanele care doresc să regăsească echilibrul emoțional în perioada post-partum. Grupul nu este doar pentru perioada imediat post-partum, ci pentru orice femeie care are nevoie sa integreze aceasta perioada din viata ei, oricand ar fi fost ea.

Când ne imaginam posibilele dificultăți emoționale prin care poate trece o persoană înainte sau după naștere ne gândim de cele mai multe ori la o persoană tristă, care nu are energie sau motivație, care nu prea se ridică din pat sau are dificultăți în a avea grijă de bebeluș. Însă aceasta imagine nu este singura posibilă.

Disconfortul emoțional din jurul nașterii poate fi de multe feluri și grade de severitate. Printre modurile în care se manifestă se numără:

Frică foarte mare că ceva i s-ar putea întâmpla copilului
Teama irațională.excesivă că persoana însâși ar putea păți ceva
Gânduri obsesive de mai multe feluri (care apar când persoana nu își dorește și nu dispar cu ușurință)
Tristețe copleșitoare
Senzația de a nu fi parte din realitatea înconjurătoare (sau din propriul corp)
Dificultatea de a lega atașament cu copilul

De fapt, vorbim despre o suită de tulburări afective din perioada de sarcină sau de după naștere care afectează femeile (de multe ori și bărbații). Nu există o limită de timp după naștere în care aceste simptome pot apărea. Tulburările afective netratate pot fi prezente chiar și dupa ani buni de la naștere, în cazul în care persoana nu a avut contextul potrivit pentru procesarea sentimentelor.

Dacă treceți printr-o perioadă dificilă în perioada ante sau post-partum (chiar si la multi ani după naștere), vă invit să vă alăturați acestui grup de psihoterapie. Scopul acestui grup este de susținere, înțelegere și vindecare a rănilor din sufletul mamei care se stărnesc, de multe ori, odată cu nașterea unui copil.

Inainte de a începe grupul va avea loc o discuție individuală cu fiecare pe care o vom programa la momentul completării formularului de înscriere.

Vă aștept cu drag!

Mă înscriu!

Details

Date:
Mar 2, 2021
Time:
5:00 pm - 7:00 pm
Cost:
80RON

Venue

Online (Zoom)